Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

 

Articole

Mici reparatii la pereti si tavane inainte de zugraveala

Mici reparatii la pereti si tavane inainte de zugraveala

De foarte multe ori, inainte de a incepe o lucrare de renovare a casei ce include zugraveala, trebuie sa repari fisurile din pereti si tavane. Aceste mici reparatii sunt lucrari simple, insa trebuie realizate cu atentie de un profesionist pentru a obtine rezultate de succes. Echipa noastra de zugravi din Bucuresti te poate ajuta cu reparatii ale peretilor si tavanului si cu lucrari de zugraveala interioara si exterioara.

Afla care sunt pasii pentru repararea fisurilor aparute pe pereti si tavane si cum se realizeaza aceste reparatii in cazul peretilor din gips-carton. Nu in ultimul rand, te poti informa despre cum sa alegi materialele necesare pentru aceste mici reparatii

Cum se repara fisurile din pereti?

Lucrarile de corectare a fisurilor din pereti se pot realiza inainte de o zugraveala integrala, insa pot fi urmate si de o zugraveala locala, doar in zonele cu probleme. Etapele pentru repararea fisurilor din perete sunt urmatoarele:

  1. Se curata de-a lungul fisurii folosind un spaclu, pana se ajunge la tencuiala. Daca nu se curata pana la tencuiala, exista riscul sa reapara fisura;
  2. In caz ca exista o fisura si in tencuiala peretelui sau tavanului, se utilizeaza chit acrilic pentru a se repara;
  3. Urmatorul pas este aplicarea gletului cu un spaclu flexibil, special pentru aceste procedee;
  4. Se aplica o banda speciala pentru astfel de lucrari, peste glet pentru a preveni reaparitia fisurii in perete;
  5. In continuare, se aplica un nou strat de glet peste banda si se acorda o perioada de 24 de ore pentru uscarea gletului aplicat;
  6. Se finiseaza gletul pana devine fin si neted ca restul peretelui;
  7. Ultimul pas este aplicarea vopselei lavabile in doua straturi, folosind un trafalet mic. Este important sa se aplice aceeasi culoare de vopsea ca pe restul peretilor.

O astfel de lucrare necesita finete si indemanare, iar echipa noastra de zugravi profesionisti din Bucuresti te poate ajuta rapid si eficient. 

Cum se repara crapaturile din peretii de gips-carton?

Peretii din gips-carton pot prezenta adesea fisuri la imbinarea placilor si astfel sa apara fisuri inestetice pe pereti si tavan. Procedeul nu este foarte diferit fata de reparatia peretilor de zidarie, insa trebuie realizat corect si cu atentie. Pasii pe care ii efectueaza un zugrav din Bucuresti pentru repararea fisurilor sunt urmatorii:

  • Se curata locul unde sunt fisurile dintre placile de gips-carton;
  • Se aplica amorsa pe crapatura, pentru a micsora fisura si a egaliza capacitatea de absorbtie a suportului. Daca nu se aplica acest material, ipsosul care va fi aplicat va duce la deterioarea placilor de gips-carton si va determina fisuri noi. E recomandat sa apelezi la servicii profesionale de reparatii si zugraveli pentru a nu te confrunta cu aceasta problema;
  • Se pregateste o pasta de imbinare, denumita si ipsos. Acest material trebuie pregatit conform instructiunilor speciale de pe pachet. Nerespectarea instructiunilor poate cauza efecte inestetice asupra peretilor sau crapaturi;
  • Se aplica ipsosul, se niveleaza si se intinde cu spaclul. Dupa uscare, se poate slefui cu miscari delicate;
  • Dupa uscare, se va aplica o panza abraziva pentru nivelare, iar la final se poate aplica amorsa si apoi se poate zugravi. 

Va recomandam sa contactati zugravii nostri daca va intereseaza un montaj de tapet. Aveti la dispozitie o echipa de profesionisti care va poate explica in detaliu ce presupune acest proces, cum incepe, care sunt pasii si care sunt costurile aferente. Ne vom asigura ca verificam proiectul prezentam, oferind recomandarile necesare in acest demers. Asadar, nu ezitati sa ne contactati online sau telefonic pentru mai multe detalii in acest sens.

Cum alegi materialele pentru reparatii ale peretilor si tavanului?

Materialele folosite pentru micile reparatii ale peretilor si tavanului trebuie sa fie recomandate pentru tipul de lucrare ce va fi executata. Depind atat de tipul peretelui, cat si de zugraveala anterioara. Iata, in continuare, cum sa alegi materialele pentru reparatii ale peretilor:

Alegerea amorsei pentru perete si tavanAcest material uniformizeaza peretele si permite o aplicare usoara a vopselei lavabile. Se poate achizitiona gata preparat sau se poate pregati acasa.
Alegerea gletului pentru pereteE important sa alegi gletul dupa tipul de perete reparat: din gips-carton sau suprafata prefabricata din tencuiala. Un aspect important este permeabilitatea la aburi a gletului.
Alegerea vopselei lavabileVopseaua lavabila trebuie aleasa in functie de camera care se zugraveste. Alegerea incorecta a vopselei lavabile poate determina pete pe pereti ce vor necesita reparatii.

Alte materiale care sunt necesare sunt: spacluri, trafalete, chit, panza abraziva, banda speciala si ipsos. Un zugrav din Bucuresti te poate consilia in alegerea corecta a acestor materiale si unelte. 

Cat dureaza, in medie, o lucrare de zugraveala si reparatii ale unui apartament?

Lucrarile de reparatii ale crapaturilor si zugraveala interioara sau improspatare a zugravelii la un apartament implica multi factori si de acestia depind perioada de executare si costul total al executarii. Astfel:

  • O lucrare de reparatie si zugraveala a unui apartament de doua camere poate sa dureze, in medie, 2-3 saptamani;
  • Daca sunt necesare cateva mici reparatii la pereti sau tavan, perioada poate sa fie redusa pana la 2-3 zile;
  • De obicei, termenul de executie este depasit din cauza problemelor ce apar la instalatiile sanitare si electrice.

Echipa noastra de zugravi din Bucuresti ofera servicii calitative, rapide si la preturi avantajoase pentru clientii care necesita atat reparatii ale peretilor, cat si lucrari de montare de tapet, zugraveala exterioara sau improspatare a zugraveliiContacteaza-ne chiar acum si convinge-te!