Cum se realizeaza montajul de rigips

Updated on Monday 10th February 2020

Rate this article
based on 1 reviews


Cum se realizeaza montajul de rigips Image
Rigipsul, sau gips-cartonul, este o placa ridiga obtinuta prin turnarea de gips intre doua straturi de carton special. Este un element folosit pentru constructia de tavane si pereti despartitori, dar si pentru placari.
 
Montajul de rigips se poate realiza in doua moduri distincte si contribuie la izolarea fonica, rezistenta la foc (in conformitate cu normativul in vigoare), eficienta termica si absorbtia acustica.
 
Va prezentam pasii-cheie ai montajului de rigips in acest articol. Mai mult, zugravii nostri din Bucuresti va pot oferi servicii complete care includ si placarea cu gipscarton.
 

Placarea peretilor cu rigips

 
Constructorii au la dispozitie doua modalitati de a placa peretii cu gips-carton. Acesta poate fi lipit direct pe perete, folosind un adeziv special, sau poate fi placat pe profile din lemn sau profile metalice speciale.
 
Zugravii nostri din Bucuresti va prezinta in cativa pasi esentiali metoda pentru montaj rigips prin lipire:
 
 1. Pregatirea zonei: se incepe cu pregatirea peretelui, finalizarea instalatiei ce va fi incastrata in tencuiala si curatarea foarte atenta a peretilor.
 2. Amorsare: toata suprafata pe care se va monta rigipsul este amorsata pentru a uniformiza baza pe care se va aplica substanta pentru lipit; amorsa se lasa la uscat.
 3. Taiere: rigipsul este pregatit prin taiere la dimensiuni standard (9,5 mm sau 12,5 mm); in general, placile se taie cu aproximativ 15 mm mai scurte decat inaltimea peretelui pe care vor fi amplasate.
 4. Pregatirea adezivului: acesta se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj; recomandam utilizarea unui adeziv de calitate; este important sa nu se aereze amestecul.
 5. Turtele de ipsos: urmatorul pas este aplicarea turtelor de ipsos in randuri cu distanta egala de aproximativ 60 cm pentru placile de rigips de 12,5 mm si 40 cm pentru cele de 9,5 mm.
 6. Lipirea: urmeaza lipirea efectiva a placilor de gips-carton de perete; se utilizeaza distantiere la baza peretelui.
 7. Verificare: utilizand o nivela lunga, verificati daca placile au fost amplasate vertical; timpul pentru a corecta veritcalitatea este limitat la aproximativ 25 de minute de la amplasarea pe perete.
 8. Finisare: ultimul pas il reprezinta finisarea rosturilor dintre placi; pentru acest pas se folosesc ipsos de imbinare si benzi de imbinare (ce pot fi din hartie sau fibra de sticla).
 
Odata ce montajul de rigips este finalizat, se poate trece la finisarea peretelui. Un zugrav din Bucuresti din echipa noastra va poate ajuta cu varuirea sau acoperirea cu tapet.
 

Lucruri de care sa tineti cont pentru montajul de rigips

 
Montajul placilor de rigips tine cont de cateva reguli simple iar respectarea pasilor de baza este esentiala. Cu toate acestea, desi pasii pot fi bine definiti, este recomandat sa solicitati ajutorul unei echipe de profesionisti pentru a va asigura ca proiectul va fi unul reusit. Este util sa precizam si faptul ca in cazul montajului de rigips este bine sa fie implicate doua persoane.
 
Va prezentam cateva posibile erori sau greseli de care este bine sa tineti cont in cazul gipsului-carton montat prin lipire:
 
 • o suprafata de lucru murdara: pregatirea peretelui si a placilor este un pas important de care este bine sa tineti cont intrucat va garanta succesul lipirii; acestea trebuie curatate bine de praf sau alte resturi.
 • imbinari necorespunzatoare: este de preferat ca pasta de imbinare sa faca parte din aceeasi gama ca intregul sistem gips-carton; de asemenea, trebuie sa respectati instructiunile de amestecare a maselor.
 • o banda armata nepotrivita: alegerea tipului de banda armata depinde de mai multi factori: tipul de fixare si zona in care este amplasat peretele (de exemplu, banda din fibra de sticla este recomandata pentru zone umede).
 • temperatura nepotrivita: in incaperea in care se realizeaza montajul rigipsului, mai exact chituirea placilor, temperatura nu trebuie sa fie mai mica de 10 grade Celsius; de asemenea, temperatura trebuie sa ramana una constanta pe durata montajului.
 
Zugravii nostri din Bucuresti va pot raspunde si la alte intrebari cu privire la montajul rigipsului. Va punem la dispozitie suport tehnic complet pentru acest proces.
 

Proiecte de constructii in Bucuresti

 
In Municipiul Bucuresti au fost finalizate in anul 2018 un numar de 5.689 de locuinte. Alte date emise de Institutul National de Statistica ne arata urmatoarele:
 
 • 11.272: numarul total de locuinte finalizate in anul 2018 atat in Bucuresti cat si in Judetul Ilfov;
 • 5.583: numarul de locuinte finalizate in Judetul Ilfov in anul 2018 (mai mic in comparatie cu cel inregistrat in Bucuresti);
 • 9.533: numarul de locuinte finalizate in Bucuresti si Ilfov in anul 2017. 
 
Ne puteti contacta in cazul in care aveti in desfasurare un proiect de constructii in Bucuresti. Echipa noastra de zugravi va sta la dispozitie cu mai multe informatii despre serviciile oferite.

Comments

There are no comments

Please note that URLs are not allowed in the message.

*
*